Ordet "mote" ble opprinnelig sett i Ming -dynastiet.
5 mins read

Ordet "mote" ble opprinnelig sett i Ming -dynastiet.

Hvis du husker de enhetlige CVene fra Ming -dynastiet, om «Ren Xuanzhi» er overfylt, eller opphetet diskusjonen om «Zheng han er til vest», og til og med utforske strategien til Northern Border Defense og Haijiang.Samfunn og kultur er en kontinuerlig variant. «Sosial flyt» og virkningen av nivået, det er fremdeles vitaliteten og mangfoldet av ideologisk og kultur. Folk er et unikt eksemplar for å observere det økonomiske og sosiale livet til Ming -dynastiet.
Siden midten av Ming -dynastiet dannes en stil med å jage «mote» sakte.Dette må ikke la være å nevne de to riktige substantivene av «mote» og «tid».
Ut fra de eksisterende historiske materialene begynte ordet «mote» i Ming -dynastiet.Hva er mote?»Bambusvinduets essays» av de berømte munkene i det avdøde Ming -dynastiet har følgende forklaringer: «Dagens klær en hatt, en enhet, en ting, ett ord, ett ord, alle slags hva de gjør, alle synger fra en person , gruppere opp, og følg det, noe som betyr at det betyr det, noe som betyr at det betyr det. «, Danner en regional og til og med nasjonal sjokkbølge.
«Bambusvindu essays», forfatteren er Yunqi Honghong, også kjent som Master Lianchi og Master Yunqi.Han har vært flittig med å skrive hele livet og har rike skrifter.
La oss snakke om «One Clothes, One Hat», som åpenbart er relatert til ordet «tid».I Ming -dynastiet ble stilen til Jiangnan Bozi, alle forandret det gamle systemet, kalt «Time».Så, hva var «Time» -drakten den gangen?Vi kan like gjerne gi et eksempel for å forklare: Pen Tube Water Socks.De fleste av tøysokkene som ble brukt i Ming -dynastiet ble dominert av bredt og binder dem i knærne.Men fra slutten av dagen er disse brede sokkene ikke lenger populære, og de har endret seg til en smal utbredelse.Disse smale sokkene, også kjent som «Pen Tube Water Socks».
La oss se på «ett ord og ett ord», som kan undersøkes fra aspektene ved ordtaket.I Jiangnan i Ming -dynastiet var bylspråket ganske populært.I Ming -dynastiets romaner, som «Nanjing Shen Wan San, Beijings døde tre -navnet på personen, skyggen av treet», var Skriften åpenbart et populært ordtak den gangen, og det skulle være «Nanjing Shen Wanan , Beijing Daliu Tree «.I prosessen med å sakte utvide til vanlige sivile, kom disse motestrømmene opprinnelig fra i sangen til slutt «farget» og begynte å bli akseptert av noen literati -leger.I tillegg, blant Snakers of Jiangnan i Ming -dynastiet, er en slags klare ord populære, som åpenbart har et nært forhold til dem, som Zhu Cunli, og det er «Panasonic».
Enten det er frakk, ord eller redskaper, blir dannelsen av mote vanligvis forfektet av en person, så mange motefigurer vises i Ming -dynastiet.I Ming -dynastiet kunne kulturelle mennesker bare stole på sine verk og atferd hvis de ønsket å bli en motefigur.Hvis de er initiativene og forårsaker en gruppe imitasjon, og til slutt danner en «mote», kan disse menneskene kalles en fasjonabel figur.I Ming -dynastiet skulle de som virkelig ble kalt fasjonable karakterer sies at bare Li Yan (kjent som «Zhuo Wu»), Chen Jiru (kjent som «Mei Gong»), Wang Zhiden (kjent som «Bai Gu»), Yuan Huang (med «» «Mr. Fan» Fan «), Wu Hong (kjent for» Lianchi Master «) fem.
I avdøde Ming -dynastiet bør Suzhou og Hangzhou sies å være de mest fasjonable og avant -gardebyene på den tiden. Vind «, som er kjent for publikum.
Det er et ordtak i Ming -dynastiet: «Suzhou -lignende, Guangzhou Craftsman.» Det så -kalt «Suzhou -lignende» har fremdeles en ny begrep i Ming -dynastiet, som er «Su Yi».Informasjonen som ble avslørt bak dette begrepet var at Suzhou hadde blitt motehovedstaden i verden på den tiden.I Ming -dynastiet var ikke navnet på Suzhou seieren i den kunstige hagen, men menneskene i denne byen.Den så -kallede Su Shi, Ming Hongyus «Gambling Organization» -volum forklarte en gang: «Huset er utsøkt i huset, og det vises i huset. En gryte med te, sittende og ler, og natten og natten, Ikke gå ut i ordtaket.
Når det Bruker dette frihåndsøret.
Det er klart, den så -kallede su yi bør inkludere følgende to betydninger: den ene er mote, og den andre er «når det er en person».Å styre dagens fasjonable ord skal være i forkant av tidene, og det er alltid et fasjonabelt tidevann.Så hva slags talent kan betraktes som «når du er person»?I avdøde Ming og tidlige Qing -dynastier lånte Wu Weiye, den berømte dikteren, de grunnleggende egenskapene til dette livet i legenden «Fuling Spring», og sa denne typen liv, det vil si å spille antikviteter og prøve ny te.
(Forfatteren er professor ved School of History and Culture, Southwest University)
Den opprinnelige tittelen er «» mote «av Mingren» «
Kilde: Beijing Daily Client
Forfatter: Chen Baoliang
Tilsyn: Liu Lizhi
Rediger: Yuan Xin
Prosessredaktør: Sun Yujie
Rapport/tilbakemelding