14 mins read

Levens "River Energy" i Shenzhen og Hong Kong for å omfavne den "nye våren" av vitenskapen

  Shenzhen og Hong Kong Shuangcheng, med vann.24. april ledet Meng Fanli, visesekretær for provinspartiets komité og sekretær for Shenzhen kommunale partiets komité, et lag til å besøke Hong Kong og Macau.De to stedene Shenzhen og Hong Kong har nok en gang fokusert på Heba Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation Zone (heretter referert til som «Hetao Cooperation Zone»).For tiden har samarbeidsmekanismen til Shenzhen -Hong Kong og Hong Kong fortsatt å forbedre seg, og Heba -samarbeidssonen har vist en trend med å endre månen og velstanden.

  På dette året, på Guangdong Province High -Quality Development Conference, fokuserte hele provinsen på industriell teknologi, og snakket sammen for å innovere og søke fremtiden.På konferansen har vitenskapelig og teknologisk innovasjon blitt et hett -diskonterende ord med høy frekvens, og foreslår å bygge et moderne nytt Guangdong som er avhengige av innovasjon, innovasjon og innovasjon.

  Den mest livlige bakgrunnen for Guangdong -Hong Kong -Macao Greater Bay Area er utvilsomt vitenskapelig og teknologisk innovasjon.Guangdong regionale innovasjonsevner har ledet landet i 7 år på rad.

  Bølgen av vitenskapelig og teknologisk innovasjon er bølgende på begge sider av Shenzhen -elven.

  29. februar Shenzhen Park, Heng Cooperation ZoneQuantum Research Institute’s «Big Coding Feil Correction and Extending Quantum Bit Life» ble valgt som listen «Topp ti fremgang for Kina».Den 3,89 -kvadratiske elvesamarbeidssonen sto i forkant av tidene med genet av vitenskapelig og teknologisk innovasjon.

  På et lite sted å lage store artikler har den lille plassen håp om stort håp.Plasseringsfordelene her er enestående, forholdene over landegrensene er overlegne, og den sterke og kraftige vitenskapelige og teknologiske innovasjonen blir gradvis en viktig motor i høykvalitetsutviklingen av Guangdong -Hong Kong -Macao Greater Bay Area.

  Artikkel: Zeng Zihang Deng Ziliang

  Koordinering: Wang Wei

  Stor nasjonal strategisk plattformTopp ressurser

  Fra 44. etasje i Shenzhen -Hong Kong koordinerte innovasjonssenteret, slynget Shenzhen -elven over, på den andre siden, Shenzhen og Hong Kong.Denne en gang -weed -stranden ble belagt.Ligger på sidene av Shenzhen -elven, har elven -stil samarbeidssonen blitt det mest direkte dokkingspunktet i Shenzhen -Hong Kong vitenskapelig og teknologisk innovasjonssamarbeid.

  Her har toppforskere fremskyndet samlingen, store vitenskapelige forskningsinstitusjoner og Shenzhen -Hong Kong -vitenskap og teknologibedrifter har ofte dukket opp.Med den tette oppgjøret av sentralregjeringen og den akselererte utformingen, har viljen til å utvikle seg i Shenzhen og Hong Kong sterk vilje til å utvikle av koordinert utvikling.

  Innovasjon av systemet.I august 2023 ble «utviklingsplanen for Shenzhen Park of Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation Zone» (heretter referert til som «Hetao Plan») offisielt utgitt; ble fullt ut lansert for å lette registreringen av valutaregistrering i vitenskapelige forskningsinstitusjoner i parken, overføring, endringer, kansellering og andre virksomheter; «Varsel om utforskning av anvendelsen av revisjonsstandardene for anvendelse av retningslinjene for Hong Kong og Macao -revisjon i Shenzhen -parken i Shenzhen Park i Shenzhen Park», «Utforsk anvendelsen av Hong Kong og Macao Audit Standards i Shenzhen Park fra Heba Cooperation Zone.

  I tillegg tok Shenzhen Park of Heba Cooperation Zone ledelsen i å gjennomføre en pilot med datatransaksjoner over landsborger.Den første Shenzhen -Hong Kong -Hong Kong «Joint Policy Package» ble implementert, og landet tok ledelsen med å implementere forskningsstyringsmekanismen som utvelgelsesinnsamlingssystemet og teamet avdukingssystem.

  I begynnelsen av 2024 ble den foretrukne retningslinjene for Heng bedriftsskatt og personlig inntektsskatt utstedt suksessivt. sats på 15%.For innbyggere i Hong Kong som jobber i Shenzhen Park, overstiger den personlige skattetrykket for personlige inntektsinntekter, og skattetrykket i Hong Kong, og de vitenskapelige forskningsinstitusjonene og vitenskap og teknologitalenter som vil bli avgjort i Hebai -samarbeidssonen og arbeid i Heba -samarbeidet Zone vil fullt ut støtte Shenzhen Park og Hong Kong Park i Hepai -samarbeidssonen.

  Romutvidelse og kvalitetsforbedring.For tiden har Heba Cooperation Zone etablert 11 profesjonelle vitenskapelige forskningsparker for å gi vitenskapelig forskningsplass med høy kvalitet gjennom «leie, kjøp, reform og konstruksjon» for å gi vitenskapelig forskningsrom med høy kvalitet.I september 2023 er Hong Kong Science Park Shenzhen Branch Park Open Operation. Hong Kong Applied Science and Technology Research Institute og Dawan Biological Co., Ltd., i fellesskap som støtter politikk, har bosatt seg i.

  Science and Technology Resource Gathering and Development.Per nå er det mer enn 160 vitenskapelige forskningsprosjekter med høyt endt forskning i essens og landing.Samler 8 store plattformer inkludert Guangdong -Hong Kong -Macao Greater Bay Area (Guangdong) Quantum Science Center,Application Research Laboratory, inkludert Topp 500 Enterprise FoU -sentre i verden, 10 prosjekter i 5 verdens topp 100 universiteter i Hong Kong, inkludert University of Science and Technology of Hong Kong, og mer enn 20 prosjekter som Shenzhen -Hang Kong -Macao Chip Joint Research Institute.I januar i år ble den internasjonale industrien og standardorganisasjonen offisielt avduket. «6+1» ble opprinnelig dannet for å fylle den.

  Siden utgivelsen av «Heji Planning», har de viktigste prosjektene i Hesu Cooperation Zone «Done», vitenskap og teknologiressurser «samlet», Shenzhen -Hong Kong -koordinert innovasjon har «koblet», er identifikatorbildet «lyst», Finansiell støttevitenskap og teknologiinnovasjon, og økonomisk støtte for vitenskap og teknologiinnovasjon «Walking Up», vitenskapelig forskningsstøttetjenester «kjede».

  »Science and Technology Forest» Runze Park Enterprises trives

  Siden utgivelsen av Heba -planleggingen i august i fjor, har nyheten om Heba Cooperation Zone ofte dukket opp på Hot Search.Dette prosjektilområdet på 3,89 -kvadratmeter har vekket mye oppmerksomhet på grunn av den høye innovasjonskonsentrasjonen.Under veiledning av politikk har nivået på industri -enhet -forskningssamarbeid i Heba -samarbeidssonen fortsatt å utdype, og den innovative kjeden har gradvis forsterket og styrket seg for å fremme den kontinuerlige veksten av bedrifter i parken.

  Problemet med sterk forskning og utvikling av bedrifter og høyt produktvitenskap og teknologiegenskaper, men problemet med lang kommersialiseringssyklus og langsom kapitalavkastning har gradvis dukket opp, noe som bringer økonomisk press til vitenskap og teknologiforetak.Med Dongfeng -samarbeidet i Shenzhen og Hong Kong, ble Shu Sugi informasjonsteknologi det første selskapet som «spiser krabbe», og vant det førsteFinansiering av 2 millioner yuan.

  »Noen finansinstitusjoner er ikke kjent med hvordan de skal takle teknologibaserte bedrifter, og det er vanskelig å evaluere.» Kommersialiseringsprosessen er relativt treg.

  Utstedelsen av «Hetao -planen» bringer flere finansieringskanaler og investeringsmuligheter for vitenskaps- og teknologibedrifter i parken.Støtt for eksempel fastlandet og Hong KongCapital opprettet i fellesskap et fond for å utforske etableringen av elvesettet til Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation Zone Cross -Border Pharmaceutical Early Maternal Fund og Series Professional Sub -Fund for å investere i vitenskap og teknologiinnovasjonsbedrifter i Guangdong – Hong Kong -Macao Greater Bay Area.»Denne policyen har forbedret toleransen for bedrifters risiko. Foretak kan løse finansieringsproblemer gjennom midler og akselerere transformasjonen og kommersialiseringen av vitenskapelige forskningsresultater. Samtidig, slik at vitenskapelige forskningsmidler kan støtte vitenskapelige forskningsprosjekter i Shenzhen og Hong Kong, som vil gi bedrifter mer stor fleksibilitet og bekvemmelighet, fremme deling og samarbeid av innovative ressurser mellom de to stedene.

  Tilsvarende i Heba -samarbeidssonen, fokus påYuan Rong Qixing i feltet legger merke til den innovative applikasjonspilotdemonstrasjonen av «Hetao -planen» innen intelligent produksjon, smart medisinsk behandling og intelligent tilkoblede biler.»Disse tiltakene er direkte gunstige for demonstrasjonsoperasjonene og kommersialiseringen av intelligente tilkoblede biler og teknisk iterasjon.» Tang Yao, visepresident for selskapet.

  For tiden, med aktiv hjelp fra Shenzhen Park i Heba, har Yuan Rong Qixing fullført den intelligente tilkoblede bilturstjenesten til over 80 000 mennesker i det sentrale urbane området i Shenzhen, og har også blitt den første foretaket som er godkjent for meg selv – Kjørende demonstrasjonsoperasjoner i det sentrale byområdet Shenzhen.»Det er vanskelig for autonome kjøreselskaper å få muligheten til å måle veien i sentrumsområdet, noe som hjelper oss med å verifisere og iterere teknologi bedre.» Sa Tang Yao.

  »Plasseringsfordelen med Heba Cooperation Zone er unik, leien er relativt billig, og den foretrukne skattepolitikken er overlagret, noe som er veldig gunstig for oppstarten.» .Fra perspektivet til grunnleggeren av Shenzhen Xianyang Technology Co., Ltd., kan selskapet ha tillit til kontinuerlig å innovere forskning og utvikling, uten støtte fra fortrinnsrettsavgiftspolitikk.De siste årene har selskapet hatt glede av rundt 4 millioner yuan i rabatten for FoU -utgifter, som er en tre -dimensjonalUtstyret gir kontantstrømningsmidler.»Vi legger disse midlene i forskning og utvikling og produksjon, og forbedrer stadig produktkvalitet.»

  Shenzhen og Hong Kong går sammen for utvikling av høy kvalitet «Hekketjenester»

  »Den største fordelen med Hetao er dokkingen med Hong Kongs land.» De to stedene, med spesiell geografi.Hvis de to stedene kan samarbeide godt, vil det bli et nytt økonomisk belte med gjensidig fordel, gjensidighet og vanlig promotering.Hetao har to hovedkanaler av to hovedhavner, som kan utforske den effektive innovasjonsmodellen for å tollklarere inspeksjonsmodell som «ett sted, to inspeksjoner» og «ingen sensing tollklarering».»I fremtiden er de to sidene av Shenzhen River River de mest økende potensielle områdene.»

  I dag har byggingen av Heba -samarbeidssonen gått inn i en «omfattende akselerasjonsperiode».Toppforskere har fremskyndet samlingen, store vitenskapelige forskningsinstitusjoner landet, og Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Enterprises -teamet «kom tilbake til reiret».Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation har gått inn i en ny periode med omfattende, dyp og integrert.

  »Hånd i hånden» av de to stedene i Shenzhen og Hong Kong har fremskyndet implementeringen, utviklingen, konstruksjonen, ressurs introduksjon og driftsstyring av River Set Cooperation Zone, og det er utvilsomt høyere krav.Shenzhen Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation Zone Development Co., Ltd. (heretter referert til som «Shenzhen -Hong Kong Science og Technology Innovation», som var «Shenzhen -Henzhon, Ltd. (heretter kalt» Shenzhen -Hong Kong Science og teknologiinnovasjon «. Investert av Shenzhen Investment Control og Shenzhen Investment Control 10 milliarder yuan påtok seg dette ansvaret.Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation er en fullstilt statlig bedrift som er opprettet av Shenzhen Municipal Party Committee og kommunestyret. Kong Park, og bygging og drift av byggingen og driften av det spesielle divisjonsområdet, er det utviklingen av elvesettutvikling.

  For tiden er Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation nesten 350 000 kvadratmeter i operasjons- og styringsområdet i Shenzhen Park i Heba Cooperation Zone, inkludert Hejie Science and Technology Center, Shenzhen -Hong Kong International Science and Technology Park,Industrial Park (fase I), State -eide Enterprise Enterprise Industrial Innovation Center, Quantum Research Institute, Five Operating Management Projects, samt offentlige tjenesteprosjekter som Heba Shenzhen -Hong Kong Science and Technology Innovation Cooperation Zone Display and Exchange Center, E Station Tong Comprehensive Service Center.Etablere en koordinert mekanisme for innføring av myndigheter og bedriftsressurser, hjelper de kommunale og distriktsindustriens myndigheter til å koble seg sammen og innføre mer enn 150 høye -endinstitusjoner, og opprinnelig danner en stor nasjonal plattform, Fortune 500 -foretak, velkjente universiteter i Hong Kong, Key Core Technology Research Projects, and Projects, and Key Core Technology Research Projects.Enterprise, Hong Kong og Macao Venture Platform «Six Congress».

  Siden etableringen har Shenzhen -Hong Kong -vitenskap og teknologiinnovasjon fortsatt å bygge et industrielt rom med høy kvalitet som Heba Cooperation Zone, og innføringen av «hekkende og forlate Phoenix» for innføring av høye -end -vitenskap og teknologiressurser – 3 prosjekter under bygging, med en total investering på nesten 14 milliarder yuan og planlegging.

  Gateway -området i West Wing bygger en 210 000 kvadratmeter stor innovasjonssenter for River System Science and Technology.Som det første partiet med demonstrasjonsprosjekter i Heba Cooperation Zone, er prosjektet posisjonert som FoU -Life Science FoU -plattformen i Heba Cooperation Zone for å skape et vitenskap og teknologikompleks som integrerer FoU -kontor, laboratorium og støtte Tjenester.For tiden har flere «doble sentre», inkludert «dobbeltsenteret» i State Drug Administration, også blitt introdusert, og bedriftsinstitusjoner med høy kvalitet som Junhengtai -legemidler har også kommet.Den høye samlingen av faktorer ressurser har opprinnelig dannet et vitenskapelig og innovativt økosystem med støtte og transformasjon av scener.

  Plasseringen av West Wing District, Office Landmark of the 200 -Meter River Set Headquarters -Hei San No. 1.Prosjektet er et dekning på Fubao -stasjonen til Metro Line 3, inkludert hovedkvarterkontor og sentraliserte kommersielle formater, medisinske og kommunale støttefasiliteter. Et helt tid vitalitetsknutepunkt på nesten 110 000 kvadratmeter.I Hetao -samarbeidssonen i Land of Bar Balls har et stort antall øvre og nedre industrielle romforsyning blitt et knappt landemerke -nivå forretningsdekning.Oppstrøms og nedstrøms hovedkvarter for vitenskaps- og teknologibransjen kan ta et skritt i første omgang for å gripe de nye mulighetene for utvikling av verdensklassen og teknologiutviklingen.

  I East Wing-området er et kompleks som inneholder high-end talentboliger, landemerke forretningskontor, sentralisert virksomhet og andre formater og medisinsk støtteanlegg-dongyi-1-prosjekt (tentativt navn) under bygging og er planlagt fullført i 2027.Prosjektet er i ferd med å lansere talentboliger med høyt endt talent i 2025, som kan gi 70 000 kvadratmeter med knappe levende fasiliteter i samarbeidssonen, og skaper bedre livsstil og levekår for vitenskapelige forskningstalenter i Shenzhen og Hong Kong.Kommersielle fasiliteter, tilstrekkelig boligsikkerhet og praktisk transportmiljø, internasjonale foretak og talenter med høye enden kommer til Heji, og vil kunne glede seg over all støttestøtte.

  I dag, langs «veikartet» og «timeplanen» tegnet langs «Hetao -planen», viser den varme jorda i Hetao -samarbeidssonen den sterke momentumet for innovativ utvikling.Det er nasjonale strategier, jord med politikkinnovasjon og garantien for den statlige eiendelsplattformen … I fremtiden vil Heba Cooperation Zone integrere mer fordelaktige industrielle ressurser i Guangdong -Hong Kong -Macao Greater Bay Area, Samle Sterkere globale vitenskapelige og teknologiske innovasjonselementer, kobling av bredere internasjonale og innenlandske markeder.