4 mins read

Forskeren vår avslører første gang den sekskantede isoverflaten -nivået oppløsningsbilde

【Teknologisk grense】
Forskeren vår avslører første gang den sekskantede isoverflaten -nivået oppløsningsbilde
Innenriks skanningsmikroskop gir nøkkelstøtte
Guangming Daily, Beijing, 22. mai (reporter Jin Haotian)Professor Jiang Ying, professor Xu Limei, Field Special Researcher, Academician Wang En Ge, etc. Ved School of Physical Science, School of Physics, Peking University og Beijing University of Physical Sciences og Beijing University of Physical Sciences. Første gang oppnådde det atomnivåoppløsningsbildet av den vanligste sekskantede isoverflaten i naturen.Forskerteamet fant at isoverflaten vil bli smeltet ved minus 153 ° C, og kombinert med teoretiske beregninger for å avsløre mikromekanismen for prosessen, og avslutte det pre -smelte -problemet med isoverflaten i mer enn 170 år.Resultatene fra denne forskningen ble publisert i «Nature» 22. mai med tittelen «Atom Differential Imaging Imagination of Ice Surface Structure and Pre -Melting Process».Kolonnen «Nature» -forsknings orientering rapporterte også om resultatene fra forskningen.
«Vann er livskilden, og is, som en viktig solid form for vann, eksisterer vidt i naturen. Som en av de vanligste overflatene i naturen, bærer isoverflaten en rekke viktige atmosfæriske reaksjoner og påvirker mange naturfenomener, slik som isdannelse, nedbrytning av ozon og kraften til Thunder Cloud.På grunn av mangelen på eksperimentell representasjon av atomstandarder, er vår forståelse av isoverflaten fremdeles i det innledende stadiet, og til og med det grunnleggende problemet -hva er overflatestrukturen til isen, og vi har ikke funnet ut.
I tillegg smeltes isoverflaten ofte ved en temperatur under smeltepunktet (0 ° C).Før -smeltefenomener er avgjørende for å forstå smøring av is, dannelse av skyer, liv og isbreablasjon.I følge Tianye, siden midten av 1800 -tallet, har Faradays konsept av før -flerlaget for første gang vart i mer enn 170 års argument rundt dens struktur og mekanisme.Årsaken til denne kontinuerlige kontroversen er at relatert forskning hovedsakelig er avhengig av spektrometer, og disse metodene er begrenset av diffraksjonsgrensen og ikke kan få nøyaktig atomskalainformasjon.Derfor, i det virkelige rommet, er overflaten av kropps -overflaten og den forhåndsmelte prosessen nøkkelen til å forstå det forhåndsmelte laget.
Sjefen for Jiang Yings forskerteam har vært forpliktet til uavhengig forskning og utvikling og anvendelse av skanning av detektivmikroskop med høy oppløsning. Led for å realisere avbildningen av hydrogenkjerner internasjonalt.I 2022 fullførte forskerteamet den lokaliserte prototypen av QPLUS -skanningssondemikroskopet, og deretter gjennom felles forskning på skolen og foretaket for å oppnå lokaliseringen av systemet til systemet.I dette arbeidet brøt forskerteamet ytterligere begrensningene for modifisering av isolatoroverflaten, og utviklet en universell karbonmonoksidmolekylær modifisering nålspissteknologi, som kan oppnå stabil atomavbildning av forskjellige isolatorer.»Innenriks skanningsprober mikroskop har oppnådd data med høy kvalitet enn importert utstyr, som gir nøkkelstøtte for analyse av isoverflatestruktur. Basert på det innenlandske utstyret har forskere mottatt det vanligste atomforvrengningsbildet på den vanligste sekskantede overflaten på overflaten på Naturen for første gang.
For å utforske isoverflaten før myllingsprosessen, gjennomførte forskerne et systematisk oppvarming av veksteksperiment og fant at isoverflaten begynte å smelte ved minus 153 ° C.Arbeidet undergraver den tradisjonelle forståelsen av overflatestrukturen og pre -melting -mekanismen for is i lang tid.Divisjonens høye tetthetsfordeling av isoverflatekonstruksjonen har fremmet forekomsten av pre -melting, noe som fikk isoverflaten til å bli uordnet ved en veldig lav temperatur (ca. 153 ° C). .Tatt i betraktning at temperaturen på den forhåndsmelte starten tilsvarer minimumstemperaturen på jorden i atmosfæren, indikerer dette at i det naturlige miljøet er de fleste isoverflater allerede i en forhåndsmeltende uordentlig tilstand eller nøyaktig væske.Derfor å forstå de forskjellige fysiske og kjemiske egenskapene relatert til is på jorden, rollen som overflatedefekter og substabilitet i prosessen med pre -melting.»Det kan sies at disse funnene har åpnet et nytt kapittel innen Ice Science Research, som vil ha stor innvirkning på mange fagområder som materialer, friksjon, biologi, atmosfærisk vitenskap, interstellar kjemi,» sa Jiang Ying.
«Guangming Daily» (15. utgave 15, 23. mai 2024)
Kilde: guangming.com- «Guangming Daily»
Rapport/tilbakemelding