5 mins read

Utviklingen av vitenskap og teknologi akselererer.

Plukk opp en flaske mineralvann og legg hånden på 30 cm fra flasken.
På Shanghai Science and Technology Festival Science and Technology Communication Conference som ble holdt 18. mai, brukte Ni Minjing, direktøren for Shanghai Science and Technology Museum, et enkelt improvisert eksperiment for å forklare at vitenskap var overalt i livet.Selv en enkel flaske kan inspirere til barnas nysgjerrighet og gjøre dem interessert i vitenskap.
Imidlertid, i det øyeblikket utviklingen av vitenskap og teknologi stadig akselererer, kan forskjellige kunnskaper beskrives som eksplosiv vekst, noe som gjør det offentlige svimmel, og til og med ektheten er vanskelig å skille.Hvordan gjøre en god jobb med pålitelig teknologi?
Ta med forkjøringsvitenskapen til publikum
Den mest direkte er forskerens personlige forklaring.De siste årene har konseptet «Yuan Science Popularization» begynt å akseptere for flere mennesker, det vil si at de første forskerne har brakt den mest kuttede teknologien de er engasjert i publikum gjennom populærvitenskapelig skapelse.
På forumet av konferansen sa Wu Jiarui, direktør for National Protection Science Research (Shanghai) fasiliteter ved Shanghai High Research Institute of the Chinese Academy of Sciences, at han ville skynde seg tilbake til enheten på ettermiddagen for å lage en populær Vitenskapens forklaring for publikum som kom på besøk.
På Science and Technology Festival of the Zhangjiang Sciences Hall, brakte det kinesiske vitenskapsakademiet hjerneinnovasjonsinnovasjonssenter sine siste forskningsresultater med de kule opplevelsesproduktene -Wearing VR -briller, de kan komme inn i hjernen til mus og føle de intrikate nervene Yuan.Dette er produsert av vitenskapelige forskere basert på de siste musens hele hjernen.
Publikum satte på VR -briller for å oppleve musens hele hjernen for å se nevroometeret (CAO Fahua/Photo)
I Shanghai kjemper faktisk mange universiteter, sykehus og vitenskapelige forskningsinstitutter for «lederne» for vitenskap og teknologikommunikasjon.
Akademiker ved Chinese Academy of Sciences og presidenten for Shanghai Jiaotong University Ding Kuiling dukket opp i forumet for Science and Technology Communication Conference nesten hvert år.I fjor fikk skolen med hell retten til å være vertskap for 1997 International Science and Technology Communication Society i 2027.På hovedkonferansen ble Shanghai Jiaotong University Science and Technology Communication Lab avduket.Ding Kuiling sa at vi må strebe etter å fremme popularisering, profesjonalisering og internasjonalisering av vitenskap og teknologi.
«I løpet av de siste to årene har Zhongshan Hospital suksessivt vunnet førsteplassen i den populære vitenskapelige påvirkningen av medisinske institusjoner i Shanghai.» nevnte at helseopplæringen for publikum har blitt en del av sykehusets utviklingsstrategi «Vitenskap og teknologikommunikasjon er» åpningsmaskinen «og» såmaskinen «som akselererer ny produktivitet. Vi må gripe muligheten til byggingen av National Medical Center å forme den nye kvalitetsproduktiviteten innen helse- og helsefeltet og hjelpe helse Kina -strategien. «
Hvordan koble til markedet for populærvitenskapelige produkter
«Siden 2005 har Mr. Pu Muming betalt for sin egen lomme, og støtter studentene i instituttet for å gjennomføre populærvitenskapelig utdanning, og brakt sine egne populærvitenskapelige kurs til landlige skoler i Sichuan, Anhui, Hunan og andre steder. Ordene av Yong Yongyong, visedirektør for Mind Intelligence Center, utløste følelsene til Yan Mingfeng, president for Shanghai Technology Exchange: Vi skulle utforske vitenskapens veipopulære produkter for å oppnå markedsverdi så snart som mulig.
I fjor åpnet Shanghai Technology Exchange Trading Special «Shanghai Science Popularization» for Popular Science -produktet.»Markedets sirkulasjon av populærvitenskapelige produkter har sine egne egenskaper.» Yan Mingfeng sa at i transaksjonene som er utført av det tekniske vitnemålet, er den en Chinese Academy of Sciences -Denne relaterte reagenser og formler i kurset tilhører tekniske hemmeligheter og må omsettes gjennom autorisasjon, mens læreplanorganisasjoner er tekniske tjenester.
Yan Mingfeng mener at nøyaktig identifiserer og dekomponerer konnotasjonen av populærvitenskapelige produkter, og finner passende markedsveier for å oppnå promotering og transformasjon.
Opplæring er et stort marked for populærvitenskapelig utdanning.Wang Xin, visepresident i Shanghai Training Association, introduserte at i fjor, under veiledning av Municipal Training Association, har Municipal Training Association opprettet en vitenskaps- og teknologilrådkomité under ledelse av Municipal Science and Technology Commission og Municipal Utdanningskommisjon.Hun avslørte at foreningen vil utvide internasjonale utvekslingsprosjekter i fremtiden for vitenskapelig og teknologisk utdanning innen vitenskap og teknologiopplæring i fremtiden, og utvikle forskning og utvikling av forskningsprosjekter med temaet vitenskap og teknologiutdanning.
La populærvitenskapen «gjøre forretninger» mer anerkjennelse
Li Zhizhong, en populær vitenskapsforfatter av nettnavnet «Pineapple», vant den første partien av seniorvitenskap og teknologikommunikasjonstitler i Shanghai, noe som fikk ham til å føle stor oppmuntring.»En gang, for populærvitenskapen» Internett -kjendiser «, er den største flaskehalsen» utenfor systemet «.»Han håper at med identifisering av tittelen kan det få flere til å føle at det å gjøre vitenskap også er «å gjøre forretninger.»
Fra kreftforskning til kreftvitenskap, føler Li Zhizhong at «empati» og «likhet» er veldig viktig innen vitenskap og teknologi.
Li Zhizhong håper at regjeringen kan støtte talentkommunikasjonstalentene som er identifisert av tittelen, for eksempel produksjon av mer kvalitetsvitenskapelig popularisering. «Tittelfest» for bloggstrøm og øyeeplet, men du kan prøve å lage gode ting så mye som mulig. Hvis du kan se det ved første øyekast, kan du få mindre mennesker til å bli tatt til fange av Pseudo -Science «Information Cocoon Rooms». «
Forfatter: Xu Qimin
Tekst: Xu Qimin Tu: Yuan Jing/Redaktør av ansvarlig: Ren Quan
Trykt denne artikkelen på nytt, vennligst angi kilden.
Rapport/tilbakemelding