18 mins read

[Original] Vitenskapelig forståelse av "vitenskap" -detaljene i begrepet "vitenskap", historie og nåtid

              

     Stikk det blå ordet ovenfor

     Klikk på øverste høyre hjørne for å velge«Sett som en stjerne»God tekst bra!

Dette skyves av Xingzhilong psykologisk13Artiklerartikkel


Hvis du vil snakke om «vitenskap» nøye med alle, først og fremst, utforsker jeg de iboende behovene for å bygge vår egen psykologi- «Dragon Psychology».

Fordi dragenes psykologi ble oppdaget og sortert på grunnlag av de kinesiske klassiske klassikerne og kulturelle tanker, og eldgamle kinesiske kultur var vismennene i gamle kinesiske generasjoner.Og vestlig psykologi kalles «Scientific Psychology», spurte så mange mennesker: «Lærer Gao, er Dragon Psychology Scientific?» Så før jeg snakker om Dragon Psychology, må jeg avklare med alle for å avklare alle. «Slik at alle har en vitenskapelig forståelse av begrepet» vitenskap «.Tittelen «Science» er født naturlig.

5500 Light -Year Cat Palm Nebula utgitt av forskere (stammer fra Internett)

For det andre er det en viktig salgsfremmende faktor i å snakke om dette emnet, som er en så kalt «Popular Science» -video kalt «What Is Science» spredt på nettet.

Denne videoen er et foredrag laget av professor Zhang Shuangnan, forsker ved Institute of High -Energy Physics of the Chinese Academy of Sciences, direktør for det viktigste laboratoriet for partikkelutstyr fra Chinese Academy of Sciences.Bakgrunnen for denne talen er debatten mellom professor Zhang og professor Sun Xiaochun om «om Yin og Yang fem elementer er vitenskap».

Mange mennesker har hørt professor Zhangs «popularitet» etter populariteten, og plutselig oppdaget at det er for få ting som tilhører «vitenskap», og det er for mange kunnskaper som ikke tilhører «vitenskap», og det er mange som gjør det ikke tilhører «vitenskap».Dette undergraver vår tidligere forståelse av «vitenskap», så mange menneskers forståelse av vitenskap er enda mer forvirret!

Professor Zhang Shuangnan reduserte faktisk konnotasjonen og utvidelsen av begrepet «vitenskap», og løftet de spesifikke metodene for å studere noen spesifikke disipliner til universelle «vitenskapelige standarder», og deretter utviste disipliner som ikke var egnet for denne metoden Omfang av «vitenskap».Denne typen tenkning og praksis introduserte «vitenskap» i en liten sirkel, som har avviket fra mainstream og flyttet til et ekstrem.

Derfor er det omfattende og systematisk introdusert hvordan begrepet «vitenskap» kommer fra, og forklarer hva det refererer til, hva som endrer seg i dens konnotasjon og utvidelse i den historiske utviklingsprosessen, og forskjellige mennesker sier at «vitenskap» uttrykk hva betyr det for å Få flere til å forstå «vitenskap» fra perspektivet om «vitenskap».Så jeg delte kunnskapen om «vitenskap» som jeg bare sto overfor studentene mine. «.

Desequent Ribose, DNA -molekyler, DNA -prøver, deoksyukleose (avledet fra nettverket)

Begrepet «vitenskap» er selvfølgelig et kinesisk ordforråd.rotI følge forskningen til professoren ved Institutt for filosofi ved Peking University,I kinesiske tekstoppføringer dukket begrepet «vitenskap» først opp i en artikkel med tittelen «Bailang Middle Epis.»Modern Science House har Bai’s Warehouse Department«Southern Song Thinker og forfatter Chen Liang nevnte også i artikkelen» -delen av Gao Chu -boken med onde forfedre «:» The Self -Science er populær, og de lærde er ofte fanget på dagen, og til og med den gamle død enten eller ikke.»» Vitenskapen «av disse to stedene refererer til» keiserlige eksamener.

I henhold til tolkningen av «å snakke om ordene», er emnet meningsordet.Derfor betyr begrepet «vitenskap» «måling av læring».I eldgamle tider ble testen av & Qi kalt «keiserlige undersøkelser», noe som indikerte at de gamle kineserne mente at de keiserlige undersøkelsene var måten å måle kunnskapsnivået til deltakerne.

Før og etter Meiji -restaureringen i Japan, oversatte japanske lærde det engelske ordforrådet «vitenskap» med begrepet «vitenskap»;I løpet av slutten av den japanske shogunatet til Meiji -perioden ble «vitenskap» brukt til å referere til spesialisert «individuell vitenskap», og noen pleide å referere til de «vitenskapene i divisjoner.»

Det er lagt til at i det siste i moderne tid vet folk kunnskapen som er oppnådd av naturen, enten det er gjennom abstrakte spekulasjoner, eller gjennom erfaring med observasjonskunnskap, er alle inkludert i kategorien «naturfilosofi».Senere, på grunn av de forskjellige forskningsmetodene, ble naturvitenskap gradvis skilt fra naturfilosofien, og dannet en uavhengig disiplin.Derfor er forskningsmetoder faktisk hovedfaktoren for disiplinseparasjon.

I følge professor Zhou Chengs forskning, brukte personen som først «vitenskapen» i Kina for å bruke «vitenskapen» i Kina for å oppgi sin personlige innsikt Wang Guowei; Youwei.Populariteten til begrepet «vitenskap» i Kina er ikke en persons kreditt, og det dukket heller ikke opp i et bestemt øyeblikk, men spredningen av utallige mennesker.Det kan sies at konnotasjonen av ordet «vitenskap» i hodet til de fleste kinesere er avledet fra den omfattende omtale av den «nye kulturbevegelsen» på begynnelsen av forrige århundre.Så som initiativtaker til den nye kulturbevegelsen, hvordan forstår Chen Duxiu «vitenskap»?

I 1920 skrev Chen Duxiu i artikkelen «Hva er den nye kulturbevegelsen?» , Religion, moral, litteratur, kunst, musikk osv. «» Den første medisinens resept er «vitenskap».

Chen Duxiu mener: «Vitenskap har et bredt spekter av mening: innsnevring refererer til naturvitenskap, og bred forstand refererer til samfunnsvitenskap. Samfunnsvitenskap er en metode for å studere naturvitenskap, som brukes i all sosial og personellkunnskap, som sosiologi, Etikk, historie, juridisk vitenskap, økonomi osv. Alle de som bruker naturvitenskapelige metoder for å studere og forklare er vitenskap; dette er vitenskapens største effekt.Det kan sees at vitenskapen som Chen Duxiu mener faktisk er en metode for å studere naturvitenskap.

I mai 1977 ble Chinese Academy of Social Sciences etablert

Mao Zedong sa i «talen på National Congress of the Communist Party of China»: «Folk må analysere og studere fenomener for å forstå tingenes natur, så de trenger vitenskap.»

Den berømte dikteren og forfatteren Liu hadde en slik setning i «The Hometown of the Sun»: «Denne tragiske situasjonen er ikke det jeg kan endre alene. Det grunnleggende problemet er å drive utdanning og få folk til å akseptere vitenskap.»

«Vitenskapen» av disse to stedene refererer til divisjonskunnskapssystemet som gjenspeiler objektive lover som gjenspeiler naturen, samfunnet, tenking.

1979 -utgaven av «CI Hai» forklarte ordet «Science»: «Science er et kunnskapssystem om natur, samfunn og tenking. Krystalliseringen av opplevelsen» «

Så, hvordan forstår andre land i verden «vitenskap»?

I 1888 definerte Darwin også vitenskap: «Vitenskap er å ordne opp fakta, oppdage lovene og komme med konklusjoner.»Definisjonen av Darwin påpekte vitenskapens konnotasjon, det vil si fakta og lover.

Vitenskap må oppdage de ukjente fakta fra mennesker, og basert på dette, søker sannhet fra fakta, snarere enn en ren tenkning som er av virkeligheten.Når det gjelder loven, refererer den til den uunngåelige forbindelsen mellom essensen av objektive ting.Derfor er vitenskap basert på praktisk grunnlag, etter praktisk inspeksjon og streng logisk demonstrasjon, og kunnskapssystemet for forskjellige ting og verdenslovene.

Frankrikes «Encyclopedia»: «Vitenskap er først forskjellig fra sunn fornuft, vitenskap er klassifisert, og vitenskap er klassifisert for å søke tingenes lover. I tillegg avslører vitenskap lovene om å dominere ting for å forklare ting.»

Tidligere Sovjetunionens «Great Encyclopedia»: Vitenskap er en kategori av menneskelige aktiviteter.

«Introduksjon til moderne vitenskap og teknologi»: «Det kan ganske enkelt sies at vitenskap er en systematisk kunnskap som gjenspeiler den iboende regelmessigheten av objektive ting.»

Lærer Feng Xinghui «Gå inn i Dragon Psychology» Talevideo -skjermbilde

Basert på informasjonen ovenfor, vil vi finne:

Nøkkelordene om vitenskap er: fakta, sammendrag, lover, systemer, kunnskap, organisatoriske eller konklusjoner, som er forskjellige fra sunn fornuft.Det vil si at verdens mainstream forståelse er at vitenskap er en systematisk kunnskap eller akademisk kunnskap fra sunn fornuft, kunnskap eller kunnskap som avslører tingenes iboende og regelmessighet, og ikke definerer strengt vitenskapelige forskningsmetoder.

Selv om de forskjellige forskningsmetodene har bidratt til separasjon av naturvitenskap fra naturfilosofien, har utvikling av vitenskap til i dag overgått sin opprinnelige «disiplin» -kategori, og den har dannet et vannskille i den brede forstand av all kunnskap .Nå er verdens mainstream forståelse vitenskap, erUvitenhetI tillegg tilOvertro, anti -menneskelig, anti -civiliseringrelativt,Sunn fornuft erannerledes.Over hele verdenFremme vitenskap, motsette uvitenhet, overtro, motsette kulter, motsette seg anti -menneskelige og anti -civiliseringsord og gjerningerEssens

Hvorvidt forskningsmetoden skiller seg ut er standarden for «vitenskap», er det stamfaren til akademisk avkastning.Det er historienes backsturDet er negasjonen av den vanlige forståelsen av vitenskap i dag.

Det kan også sees at kunnskap eller læring er omtrentDet kan deles inn i tre typer, en er loven eller konklusjonen som er bekreftet ved praksis.Bevisst eller erfaringssammendrag er vitenskap;Den ene er sunn fornuftDen mest grunnleggende kunnskapen;Det er også en så kalt systemkunnskap som ikke tåler praktiske inspeksjoner eller ikke kan bestå praksisprøven. Faktisk separasjon Den parallelle tomme teorien er uvitenskapelig eller pseudo -vitenskap.

Ta livserfaring som et eksempel.Som ordtaket sier: «Ikke hør på den gamle mannens ord, vil du lide foran deg.» Hvis du bruker den «vitenskapelige» metoden til professor Zhang Shuangnan for å bekrefte, er en persons liv åpenbart ikke nok Miljø, slik at det aldri kan bli vitenskap.Imidlertid, hvis leksjonene og leksjonene er uvitenskapelige, vil selv professor Zhang ikke engang være enig med professor Zhang selv.Som et resultat, for å ha et solid kunnskap eller læringssted som ble ekskludert fra «vitenskap» på grunn av denne smale definisjonen, kan det være fotfeste. som er uvitenskapelige er ikke nødvendigvis dårlig.

Vi ser at på denne måten har problemet komplisert,Den så -kallede «populariseringen av vitenskapen«I stedet er folks forståelse av vitenskap mer vag og forvirrende; samtidig har den også gjort vitenskap til et profesjonelt ordforråd på det profesjonelle feltet, og avstanden fra vanlige mennesker er langt borte.Dette bidrar tydeligvis ikke til popularisering av vitenskap og oppfyller ikke folks vane for vitenskap.

Til i dag vil ingen benekte at praksis er det eneste kriteriet for å teste sannhet.Vitenskap kan tåle praktiske tester. av systematisk system som gjenspeiler de iboende tingenes lover.

Ta kjernen «Tao» av gammel kinesisk kultur som et eksempel.Tao er oppsummert av de gamle kinesiske vismennene. skal følge «Tao».Derfor er TAO også i tråd med vitenskapens hovedegenskaper, så det er også vitenskap.Oppdagelsen av «DAO» er imidlertid forskjellig fra vestlige laboratorieverifiseringsmetoder.

Forskningsmetoden vil være forskjellig på grunn av forskningsobjektet, som nesten er sunn fornuft.Derfor vil forskjellige fagområder ta i bruk en unik metode som er egnet for egenskapene til selve emnet, som er naturlig.Så lenge den oppfyller det vitenskapelige formålet og vitenskapens ånd, er ikke metoden den eneste, og den er heller ikke uendret.»Logikk, kvantitativ og empirisk» må brukes samtidig. Alle fagområder.

Begrepet «vitenskap» har etterlatt et dypt inntrykk og innvirkning på det kinesiske folket siden den nye kulturbevegelsen, noe som har forbedret det vitenskapelige leseferdighetene kraftig.Vi skal ikke kutte konnotasjonen av «vitenskap» som mindre og mindre fordi emnet er mer og mer detaljert. Forstå «vitenskap», dette er ikke i tråd med sivilisasjonsloven.

Bildet kommer fra internett

I historie prøver faktisk filosofer og forskere ofte å foreslå en tilstrekkelig essensiell definisjon til hva «vitenskap» og «vitenskapelige metoder» er, men det har vært store kontroverser.

I moderne tid tar den sikte på å bruke kunnskap (teori) og eksperimenter under forutsetningen om rasjonalitet og objektivt.Et av eksperimentene basert på empirikken som er forfektet av Bacon og Galileo som pioner.Men dette er bare en gren av moderne vitenskap, ikke all vitenskap.I moderne vitenskap er forskningen på eksistensen av menneskelig tenkning også inkludert i vitenskapskategorien, som kalles «tenkende vitenskap».

La oss ikke snakke om kontroversen i utlandet. om humaniora er vitenskap.

Når jeg ser tilbake på disse tvistene, er det nært knyttet til forståelsen av begrepet «vitenskap»; er «emne»

Definisjonen av fagområder er ikke helt enhetlig, men den viktigste betydningen av den samme konsistente nå er: «Relativt uavhengig kunnskapssystem.»Siden det har blitt en uavhengig disiplin, må denne forskningen være for vitenskap og vitenskapens ånd.Hvem kan si at mennesker som studerer filosofi, kunst og religion ikke bruker vitenskapelig tenking og vitenskapelige metoder, og ikke er for vitenskapens formål ikke følger vitenskapens ånd?Hvem kan si at forskere av filosofi, kunst og religion er mennesker som ikke tror på vitenskap?Det er bare at forskningsobjektene og forskningsmetodene er forskjellige!Forstå disiplinen og forstå konnotasjon og utvidelse av vitenskapen.La oss snakke om vitenskap igjenDet er mye enklere.

Historisk erfaring forteller oss at det ikke bare er forskjellige fagområder, til og medI samme «disiplin» kan forskningsmetoden også være annerledes.Derfor kan bruk av spesifikke forskningsmetoder som grunnlag for å avgjøre om det er vitenskapelig, og ikke kan stå.

De historiske fakta er at definisjonen av standard og bare «vitenskap» ikke eksisterer.Hvis noen sier at «vitenskapen» han definerer er standard svaret, som ikke er i tråd med historiske og objektive fakta.

Professor Zhang Shuangnan studerer astronomi og fysikk.På spørsmålet om «Yin og Yang fem elementer» ikke er vitenskapelige, har de to åpenbare forskjeller.Dette er ikke fordi «Yin og Yang fem elementene» er atskilt fra vitenskapens kant, men fordi de to av dem har en annen forståelse av vitenskapen.Faktisk er det teoretiske systemet bak de fem elementene i Yin og Yang helt annerledes enn det vestlige naturvitenskapelige systemet.Professor Zhang brukte fullstendig perspektivet til vestlige naturvitenskap for å undersøke teorien om Yin og Yang fem elementer født i Kina, og klassifiserte den som et alternativ til vitenskap i navnet «vitenskap», noe som er rimelig.Men hvis det bare er vitenskapelig å dele alle fagområder ved å bruke standardene for vestlige naturvitenskap, har det åpenbart avviket fra verdens mainstream -definisjon av «vitenskap».

Professor Zhang Shuangnan bruker standarden «om den er i tråd med kvantitativ, logisk og empirisk» for å evaluere om fysikk eller partikkel himmelsk fysikk er «vitenskapelig».Men hvis denne standarden brukes til å evaluere samfunnsvitenskap, må det kinesiske akademiet for samfunnsvitenskap omdrives fordi det ikke er «vitenskapelig»!Dette bryter åpenbart de objektive fakta, og det bryter også med vitenskapen.

I følge professor Zhangs standarder,Disse kunst, filosofi, forskningsreligion osv.Profesjonelle studenter og professorerBegge har blitt ikke -vitenskapeligeFolk i sirkelenVæreEssensSå som Humanities AcademyLang, ogBunt«Yin og Yang fem elementer«»UtdypesvitenskapeligProfessor Sun, jeg er reddHar blitt en «ikke -vitenskapelig arbeider«Gjorde du?

Cass Graduate School

张 教授 坚持 自己 观点 没有 任何 任何 问题 , , ,Ignorer forskjellene i fagområder, og ta forskningsmetoden for «kvantitativ, logisk og empirisk».Pålegger deretter denne teorien i vitenskapens navn til alle fagområder, noe som er et stort problem.Noe dogme og paranoia har krenket den vitenskapelige formålet og vitenskapelige ånd til professor Zhang selv.Derfor må vi jage røttene for å spore opprinnelsen for å møte opp.

haProfessor ZhangDenne ideen er mer enn ham.1999 -utgaven av «CI Hai» tuklet stille med tolkningen av «vitenskap» i prinsippet, slik at begrepet «vitenskap» endret seg fra den opprinnelige generelle betydningen til en smal forstand, fordi denne nye forklaringen la til «bruken av bruken av bruken av bruken av Bruken, teorem, loven, loven, loven venter «slik attributive.Dette har også fremmet et betydelig antall folks misforståelse av vitenskap.

Selv de som er engasjert i naturvitenskapelig forskning som professor Zhang Shuangnan, er faktisk ikke enige med professor Zhangs synspunkt.På scenen til professor Zhangs tale, avhørte en kollega professor Zhangs synspunkt, og argumenterte for at professor Zhangs synspunkt refererer til den smale følelsen av «vitenskap».

Talen min i dag, tittelen er «Science of Science».Den første «vitenskapen» er «vitenskapen» som alle vanligvis forstår.Selv om fakta faktisk er, som professor Zhang Shuangnan sa i talen sin, vet vi «bare hva som er fysikk, matematikk, kjemi, skapninger og aldri fortelle meg hva som er vitenskap.»Tenk på det: Hvorfor har vi aldri forklart i lærebøkene våre?For siden den nye kulturbevegelsen, spesielt etter 1949, er det kinesiske folks forståelse av begrepet «vitenskap» allerede sunn fornuft, og sunn fornuft trenger ikke å forklares.Kina forklarer ikke hva vitenskap er i lærebøker fra barneskolen til universiteter.Imidlertid er dette definitivt ikke «vitenskapen» nevnt av professor Zhang!Professor Zhangs «Popular Science of Science«, Ikke sant»vitenskap»Når det gjelder sunn fornuft, er det ingen tvil omDet er kaotiskEssensDen andre «vitenskapen» refererer til ordet «vitenskap».

Alle følte også at talen min i dag også kan sies å være en debatt med professor Zhang Shuangnan om «hva er vitenskap».Når jeg ser tilbake på den forrige kontroversen om «vitenskap», har akademisk fremgang blitt fremmet.Selvfølgelig tør jeg ikke forvente at talen min skal fremme akademisk fremgang, men jeg håper inderlig at taleinnholdet mitt kan fremme folks forståelse av den vanlige følelsen av «vitenskap».