6 mins read

De eldgamle menneskene sendte også en "vennekrets": knelte for Qianlong

Den mest primitive generelle metoden: Skriv reiselapper

Siden det ikke er mulig å ta bilder, er den vanligste måten for de eldgamle å registrere forskjellige reisesnoter som vi kan se nå.

Kineserne har faktisk alltid elsket å reise veldig mye, og det er legender om turistgudene.En av versjonene var Huang Dis sønn, sønn av keiseren, han likte å reise langt, og døde til slutt under reisen, så han ble hyllet som «turismegud» av fremtidige generasjoner.

Den tidligste reiseguiden i kinesisk historie skulle være jiuding.

Under det vestlige Zhou -dynastiet dukket en stor reisende Zhou Mu Wang opp.

Under det østlige Zhou -dynastiet kollapset ritualet, Wang Gang gikk i oppløsning, og «taxi» -klassen begynte å delta i reiseteamet. ledet reiselivskarrieren den gangen.

Mot slutten av det vestlige Jin -dynastiet var verden i kaos, og de øvre lagene ble i utgangspunktet styrt av adelsmennene til portvokteren. «Water Sutra Note» av Daoyuan Yuan, og «Eastern Jin Dynasty» buddhiststaten «og så videre.

Under Tang -dynastiet var de keiserlige undersøkelsene utbredt, noe som mobiliserte entusiasmen fra midten og nedre lærde til å reise. , som vi kjenner.

Når det gjelder reisesnoter, må du selvfølgelig nevne den mest kjente «Xu Xia Ke Journey».Xu Xiake var en fremragende reisende i avdøde Ming -dynastiet og ble kalt «You Sheng».

I løpet av sin mer enn 50 års karriere reiste han til 19 områder inkludert Jiangsu, Anhui, Zhejiang, Shandong og Hebei.

I følge statistikken,I «Xu Xia Ke Journey» er det 17 berømte fjellturnotater, med mer enn 540 huler beskrevet, 69 vårvann, og mer enn 240 fester i tittel, monument og klippestein.Han inspiserte og registrerte suksessivt 61 typer landformer, 24 typer vannforekomster, mer enn 170 dyr og planter og 1259 berømte fjell og elver.

Det kan tenkes at hvis disse tingene blir konvertert til bilder, vil det eksplodere din «vennekrets» hver dag.

Siden det ikke er noe kamera i eldgamle tider, hvis du ser de gode fjellene og de gode tidene, og føler at teksten ikke kan beskrives riktig, så tegne den.

Kinesiske landskapsmaleriskisser er forskjellig fra vestlig oljemaleri.

Kinesiske landskapsmalerier forfulgte ikke realisme med det første, men forfulgte skjønnheten i kunstnerisk unnfangelse.Maleren blir i utgangspunktet sendt til landskapet, men kopierer ikke.

Landskapsmaleriene i Kina under Sui- og Tang -dynastiene er forbedret.Av sangdynastiet kan landskapsmalerier sies å nå toppen.

Malere av sangdynastiet ga mer oppmerksomhet til skjønnheten i naturen og integrering av personlige subjektive følelser. og elver, som representerer den generelle stilen for landskapsmaleri på den tiden.

Selv om det ikke er mulig å spille inn bilder på dette tidspunktet, kan du vise de store elvene og fjellene i landet i form av maleri.Maleriene inkluderer imidlertid forfatterens opplevelse og ånd.

Metoden som best gjenspeiler den «litterære stilen»: Fu Shi Monument

Tross alt er ikke maleri det alle kan gjøre.

Når det gjelder landskapsdikt, måtte Xie Lingyun fra det østlige Jin -dynastiet nevnes.

Selv om Xie Lingyun ble født i den berømte Menwan -stammen og var rik og talentfull, var han humpete.De fleste av diktene hans er beskrevet hvor de er, som Yongjia, Hueiji og andre steder.

Under tang- og sangdynastiene hadde de kunstneriske metodene for landskapspoesi modnet, og klimaks av poesioppretting produserte et stort antall landskapsdikt.De store dikterne beskrev i utgangspunktet landskap, som Wang Wei, Li Bai, Liu Zongyuan, Ouyang Xiu og så videre.Noen steder har diktene til disse menneskene blitt populære attraksjoner, som Yellow Crane Tower, Lushan, Hanshan Temple og så videre.

De eldgamle inngraverte noen ganger på stelen som moderne mennesker, men de ble ikke gravert med «en tur her», men poesi.Når de besøkte fjellene og elvene, så de eldgamle naturen i fjellene, og de ville gravere på steinmonumentet eller fjellveggene rundt dem for å uttrykke følelser.

Vi har alle hørt uttrykket «Guilin Landscape Landscape», som er Cliff Stone -utskjæringen fra Guilin Duxiu Peak. , Yu Biluo Qingyin «.

Den mest luksuriøse metoden: Flytt attraksjonene tilbake

Når jeg snakker om turisme, må jeg nevne en person som er veldig opptatt av på denne måten, det vil si keiseren Qianlong.For å vise sin egen kampsport, gikk «Shengshi -keiseren» en gang sør for elven.

I det sekstende året av Qianlong (1751 e.Kr.) turnerte Qianlong først sør.Etter å ha kommet tilbake til Beijing, kunne han ikke glemme det på lang tid, og han beordret folk til å begynne å bygge en hage i Beijing i henhold til bildet som ble malt på den tiden. .

I sommerpalasset kan hagebygningene av Jiangnan -egenskaper sees overalt, for eksempel formen på Kunming Lake og «Sanxian Mountain» i sjøen. langs gaten.

I tillegg vil hver gang Qianlong Southern Tour dra til Jinshan -tempelet i Zhenjiang, Jiangsu, for å brenne røkelse og tilbe Buddha, og besøke åstedet.På den tiden trengte Jinshan å krysse båten for å nå den.Steg opp til Jinshan Yuanfan -tårnet, bølgene av elven rullet, og det var koblet til himmelen.

Keiser Qianlong likte det virkelig, hva skal jeg gjøre?Gå deretter tilbake for å «flytte».

Keiser Qianlongs favorittscene er Lion Forest i Suzhou.Qianlong hadde ikke muligheten til å besøke Lion Forest for første gang.

Etter fire Southern Tour besøkte Qianlong løveskogen nesten hver gang.Fra det 36. til 37. år av Qianlong (1771-1772) simulerte Qianlong en løveforskog i Changchun Garden.Imidlertid var han ikke nok, og i det tretti -niende året av Qianlong (1774) imiterte han nok en gang en Wenyuan løveforskog i sommerbakken.