Disse påvirker også helsen til kardiovaskulæret
4 mins read

Disse påvirker også helsen til kardiovaskulæret

Original Yang Binghui Medical Science and Literary Creation

Det gjennomsnittlige blodet i menneskekroppen er omtrent 4000 ml blod, og det sirkulerer kontinuerlig rundt kroppen uavhengig av dag og natt.Det kan sies: Hvis det ikke er blodsirkulasjon, er det ikke noe liv.

Blod sirkulerer i blodkarene. Som hjerteinfarkt, hjerneslag.Slike sykdommer er nå den skyldige som setter folkets helse.

Nøkkelen til å forhindre kardiovaskulære og cerebrovaskulære sykdommer er å forhindre arterioskleros Også den akademiske verden og og den akademiske verden og mange mennesker har tydelig kjente sin erkjennelse.Imidlertid, med utdyping av forskning, uttaler den nylige publiserte artikkelen i «European Heart Magazine» at «ikke -tradisjonelle faktorer» også påvirker helsen til kardiovaskulær og cerebrovaskulær.

Den første omtale av disse faktorene er miljøforurensning, spesielt atmosfærisk forurensning. direkte skade myokardiet.Støyforurensning, lysforurensning, etc. kan begeistre de sympatiske nervene, forårsake plantenervesykdommer, påvirke søvn, øke blodtrykket og forårsake arytmi.Forurensning av kadmium, bly, arsen osv. I jordstør er også nært beslektet med hjerte- og karsykdommer.

Etterfulgt av forskjellige infeksjonsfaktorer, for eksempel infeksjoner i luftveiene, Helicobacter pylori -infeksjoner, Chlamydia -infeksjoner og periodontal sykdom, kan disse infiserte bakteriene og virusene invadere kardiovaskulær og cerebrovaskulær skade, eller til og med direkte skade myokard og hjerne.Noen biologiske faktorer produsert ved betennelse kan utløse koagulasjonsmekanismer i blodet, og indusere trombose eller til og med diffus koagulasjon i blodkarene, som ofte er en av de fatale faktorene for alvorlige smittsomme sykdommer.

Hvis stressfaktorene i det sosiale livet ikke klarer å håndtere det godt, kan de føre til psykologiske og psykiske sykdommer, som angst, depresjon, etc., noe som absolutt vil påvirke balansen i kroppens nerver, påvirke endokrin metabolisme og skade hjertet og hjernehelse.Studier fra utenlandske lærde har funnet at disse trykkfaktorene til og med kan skade endotelialene i arteriell vaskulær og direkte fremme aterosklerose.Det er verdt å merke seg at det er forskningsrapporter.

Selv om dette er «ikke -tradisjonelle faktorer» relatert til forekomsten av kardiovaskulære og cerebrovaskulære sykdommer, må de ikke undervurderes.Fordi disse faktorene og «tradisjonelle faktorer» ofte sameksisterer, er de mer skadelige for hverandre.Derfor ønsker folk å forhindre kardiovaskulære og cerebrovaskulære sykdommer i tillegg til å forhindre og kontrollere tradisjonelle relaterte faktorer, og de må være full oppmerksomhet til disse ikke -tradisjonelle faktorene.

Selv om miljøvern er en gruppeoppgave for hele samfunnet, er personlig beskyttelse også veldig viktig.

Vær oppmerksom på hygiene og forbedrer kroppsbygningen din, og streber etter å unngå forskjellige akutte infeksjoner.Kroniske infeksjoner som periodontal sykdom og pylori -infeksjon bør behandles aktivt.Nylig påpekte «Coronary Heart Disease Second Prevention Roadmap» som ble frigjort av World Heart Federation at det er for å forhindre alvorlig og permanent skade på forekomsten av myokardmuskel, redusere effekten av infeksjon på hjerte- og kar- og koronar hjertesykdom, som som Vel som eldre, barn, kroniske sykdommer, medisinske anliggender, medisinske anliggender, medisinske anliggender, medisinske anliggender, medisinske anliggender, personell med medisinsk anliggender bør vaksineres hvert år.Og noen eksperter påpekte at influensavaksiner til og med har rollen som å beskytte koronar endotelials, undertrykke og bremse grøtplakk («Livstider 2024; 3.1. S.18). For pasienter med essens for hjertesykdommer essensSelvfølgelig, for eldre, lungebetaksvaksiner, helvetesildvaksiner, etc., bør selvfølgelig også være oppført.

Selvavgjørelse gjennom passende trening, fritid og å delta i litterære og kunstneriske aktiviteter er evnen som alle som forfølger helse.

Helse er det alle trenger, og alle er den første ansvarlige personen til egen helse.Siden vi vet, bør vi gjøre det.Svaret er absolutt ja.

Dette bildet er adoptert fra «Family Doctor» China Encyclopedia Publishing House 2014

Introduksjon til forfatteren og den offentlige kontoen

Forfatteren av denne artikkelen Yang Binghui, professor og doktorgradsveileder ved Shanghai Medical College ved Fudan University, medlem av Shanghai Artists Association.Han har fungert som president for Zhongshan Hospital ved Fudan University og styreleder for Shanghai Popular Science Writers Association.

Original tittel: «Disse påvirker også helsen til det kardiovaskulære»