3 mins read

Benledd kan ikke bære "vekt" av overvekt!| Helse på nettet

Cover News Reporter Zhou Zhuozhen
Med akselerasjonen av rytmen i det moderne liv og endringen av kostholdsstrukturen, har overvektsproblemet blitt fokus for oppmerksomhet, og ikke bare påvirker kroppen og utseendet, men også en viktig faktor for å true beinleddet.Foran denne utgaven intervjuet coverreporteren den behandlende legen til rehabiliteringsavdelingen ved Bayi Orthopedic Hospital i Chengdu.
Skaden av overvekt mot beinhelse starter fra felles slitasje
«Den mest åpenbare følelsen av leddskade er smerte!»For eksempel er «Half -Moon Board -skader» og «synovitt» som ofte nevnes felles skader.Mild leddskade kan manifesteres som mild smertevandring; gå, eller til og med miste arbeidskraft.Hvis det oppstår alvorlig leddskade, må kunstige ledd byttes ut.
Store overvektige mennesker er mer utsatt for leddskade.Shi Gang sa: «Vi kan forstå skjøten som et» lagersystem «. Jo større vekt, jo større er slitasje av lagersystemet. Når skjøteledningen i en viss grad, for eksempel, når brusk er utslitt, Vi vil føle veldig mye smerte «smerte»
Så er leddskade bare «smerter»?Faktisk er det ikke tilfelle. , hamp, og til og med bena på en eller begge sider av underekstremitetene eller sidene.Det samme er tilfelle for vertebrale legeme på grunn av vekt.
Overvekt folk trenger å være forsiktige med å gå ned i vekt, ikke trene blindt
I møte med overvekt velger mange mennesker å gå ned i vekt.I denne forbindelse minnet Shi Gang at overvektige mennesker må være forsiktige når de trener for å gå ned i vekt.Blind trening kan øke leddbelastningen og til og med forårsake nye skader.
«Noen osteoporose overvektige pasienter vil også forårsake brudd uten traumer. Det kan være litt bøying, og komprimerte brudd vil oppstå.» Fetere, jo mindre liker du å trene, og danner en ond sirkel.I tillegg vil traumer, miljøfaktorer, genetiske faktorer osv. Også påvirke ledd, muskler osv., Og påvirke helsen til skjelettsystemet.Derfor, når du velger en treningsmetode, bør overvektige mennesker prøve å unngå vektbærende og høyintensiv trening, og velge lav intensitet og ikke -negativ trening som passer dem.
Vitenskapelig og rimelig trening, begge ned i vekt kan også forhindre beinskade
Som svar på problemet med vekttap av overvektige mennesker, anbefales det å fatte bevegelsen og mengden trening, beskytte beinhelse, prøve å velge vei for irritabilitet.
For eksempel, prøv å ikke gjøre løping og andre bevegelser.I tillegg er skibevegelsen også gjennomførbar, men gjør ikke en stor skrånende handling som idrettsutøvere.Det antydes bare at overvektige mennesker kan prøve å svømme, ikke bare for å bekjempe utholdenhet og lunger, men ikke å trene med vekt, ledd vil ikke bli stresset.I tillegg kan du også utøve hver lem, inkludert bevegelse av hofteledd, kneledd, føtter, magemuskler, etc. er veldig bra.
Til slutt sa Shi Gang at skaden av overvekt mot helsen i beinet ikke kan ignoreres.De overvektige menneskene bør etablere begrepet vitenskapelig vekttap, velge metoden for vekttap som er egnet for seg selv for å beskytte beinhelsen.Samtidig bør publikum også øke bevisstheten om helse, ta hensyn til virkningen av overvektsproblemer på beinhelsen og i fellesskap fremme popularisering av sunt liv.
Rapport/tilbakemelding