4 mins read

Kan tennene ikke forårsake systemiske sykdommer?

Tekst/foto Life News Reporter Huoying

Med den økende viktigheten for folks helse kommer flere og flere til sykehuset for tannsykdommer.Etter vårfestivalen var antallet pasienter ved Stomatology University of Harbin Medical University fortsatt høyt.Hvilke tannsykdommer har høy forekomst, hva er forholdet mellom tannsykdommer og systemiske sykdommer?Hvordan holde tennene sunne?Nylig intervjuet reporteren professor Niu Yumei, dekan ved Stomatological College of Stomatology og Harbin Medical University ved Harbin Medical University.

Tannsykdom er nært beslektet med systemiske sykdommer

De siste årene, med kontinuerlig forbedring av folks levestandard, har hypertensjon, hyperglykemi og hyperlipidemi gradvis blitt den offentlige fienden som truer helsen til landet.Dean Niu Yumei sa at av denne grunn lanserte National Health and Health Commission en spesiell handling med «tre reduksjoner og tre helse» for å gå inn for en sunn livsstil, «tre reduksjoner», det vil si redusere saltinntaket, redusere sukkerinntaket, redusere Oljeinntak;Det kan sees at viktigheten av oral helse.

Det er underforstått at Verdens helseorganisasjon har listet opp oral helse som en av de ti beste standardene for menneskers helse.Standarden for oral helse er «tann ren, ingen karies, ingen smerter, normal tannkjøttfarge og ingen blødninger.»Oral sykdommer inkluderer hovedsakelig tann karies, tannlege, periodontitt og mangel på tenner.Det som må bli lagt merke til at «orale sykdommer og systemiske sykdommer er nært beslektet, for eksempel diabetes, hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, revmatisme, nyresykdom, etc.» Niu Yumei bruker diabetes som et eksempel. En risikofaktorer for periodontal sykdom derimot, vil periodontal sykdom påvirke pasienter med blodsukkerkontroll.

Kvinner i fertil alder bør ta hensyn til oral helse

Resultatene fra den fjerde nasjonale orale helseepidemiologiske undersøkelsen i mitt land viser at bevisstheten om daglig oral beskyttelse av folket må styrkes: 5 år og 12 år gammel barnebørstingshastighet to ganger om dagen er 24,1%og 31,9% , mens voksne pusser tannbørstingshastigheten bare to ganger om dagen er bare en daglig penselhastighet på bare to tannhastigheter om dagen.Som den første måten å pusse tennene som den primære måten å beskytte muntlig, blir den ignorert av publikum.»Faktisk er oral helse ikke dominert av kur, men er basert på forebygging. Hvis munnhulen er vitenskapelig rent og ivaretatt, eller inngrep i det tidlige stadiet av tanndeltakssykdommer og periodontale sykdommer kan ikke bare forbedre behandlingseffekten, Men spar også sparing medisinske kostnader reduserer medisinske kostnader.

Som svar på hvordan forskjellige mennesker opprettholder sin muntlige helse, sa Niu Yumei at i tillegg til vitenskapelig børsting, er barn med passende alder stengt i tide, og eldre mennesker med fysisk dysfunksjon bør ta hensyn til oral rengjøring.I tillegg har noen pasienter med hode- og nakkesvulster og strålebehandling en dårlig forsvarsfunksjon av munnhulen, og må forhindre forebygging av oral sykdom.

«I tillegg finner vi ofte at mange kvinner har gjort mye forberedelser før graviditet, men ofte ignorerer oral helse.» GAP -infeksjon, og det var fremdeles mange, noe som var veldig farlig.Hun tok umiddelbart sykehuset for sykehusinnleggelse.Selv om resultatet er bra, er prosessen veldig spennende.Derfor minnet Niu Yumei at kvinner i fertil alder skulle være spesielt oppmerksom på oral helse.

Foreldre til de første tennene til barnet må rengjøres

For tiden har karies okkupert førsteplassen i landets befolkning og hulrom. Vær oppmerksom på rengjøringen av munnhulen for å redusere festet av plakett; At foreldre gir barna sine til å spise mindre mat med mer sukrose. Oralhulen den tredje er vertsfaktoren, som kan elimineres i tide ved å sjekke; .

I dag liker noen unge mennesker å drikke kullsyreholdige drikker, noe som fører til mange tann karies.Jente Lili (et pseudonym) er en kvasi -student. drinker som vann.Etter tre høytider på rad, årets vinterferie, har Lilis tannsykdom endelig blitt kontrollert, uten videre utvikling.

Kort sagt, når tennene oppstår, vil den ikke helbrede seg selv.Derfor minner Niu Yumei publikum om at forebygging av orale sykdommer må «komme videre». barn og samtidig anbefales det å gå til tannundersøkelse av et vanlig sykehus to ganger i året, og det vil være tidlig behandling for tannsykdommer.